Webové stránky Rödl & Partner používají technické soubory cookie a technologii sledování (tracking) bez použití souborů cookie pro účely vedení anonymních statistik o návštěvnosti. Tyto technologie nám umožňují vylepšovat naše webové stránky a kvalitu uživatelského prostředí. Máte právo odmítnout používání těchto technologií pro statistické účely. Více informací naleznete ZDE.



Konec prominutí DPH u respirátorů a energií

PrintMailRate-it

​Ministryně financí v minulém roce vydala řadu rozhodnutí o prominutí DPH, o kterých jsme vás informovali v našem newsletteru. 


Prominutí DPH u filtračních polomasek a respirátorů třídy FFP2 a vyšší, které platilo od 3. února 2021, bylo soustavně prodlužováno. Vzhledem k současné dostatečné nabídce na českém trhu a postačující výrobní kapacitě již nehrozí skokový nárůst cen respirátorů. Vláda proto rozhodla prominutí DPH neprodlužovat. Od 1. ledna 2022 jsou tak filtrační polomasky a respirátory daněny základní sazbou DPH ve výši 21 %.

U zdravotnických prostředků pro testování onemocnění COVID 19 a očkovacích látek zůstává prominutí DPH nadále v platnosti.
 
I v případě prominutí DPH u elektřiny a plynu nedochází k jeho dalšímu prodloužení. Elektřina a plyn od nového roku podléhají standardní sazbě DPH ve výši 21 %, a to jak zálohy, tak případná vyúčtování. U těchto komodit je v jednání snížení sazby DPH. Spíše než uplatnění nulové sazby je ve hře snížení sazby DPH na 5 %. 


RÁDI VÁM PORADÍME!

Kontakt

​Ing. Klára Sauerová

Ing. Markéta Čonková
Befehle des Menübands überspringen
Zum Hauptinhalt wechseln
Deutschland Weltweit Search Menu