Webové stránky Rödl & Partner používají technické soubory cookie a technologii sledování (tracking) bez použití souborů cookie pro účely vedení anonymních statistik o návštěvnosti. Tyto technologie nám umožňují vylepšovat naše webové stránky a kvalitu uživatelského prostředí. Máte právo odmítnout používání těchto technologií pro statistické účely. Více informací naleznete ZDE.



Informace GFŘ ke změnám sazeb DPH od 1. ledna 2024

PrintMailRate-it

Dnem 1. ledna 2024 vstoupil v účinnost vládní konsolidační balíček a tím došlo i k výrazným změnám z hlediska sazeb DPH. 


Novela zákona o DPH zavádí pouze jednu sníženou sazbu DPH, a to ve výši 12 %. Kromě této změny však došlo k významným přesunům mezi sazbami či ke změně slovních popisů u jednotlivých plnění spadajících do snížených sazeb daně.

V praxi to přináší mnoho výkladových nejasností a praktických komplikací, a proto se GFŘ rozhodlo na svých webových stránkách zveřejnit metodickou informaci, která poskytuje základní informace k novele zákona o DPH a aplikaci sazeb daně. 

Přestože si informace klade za cíl tyto výkladové nejasnosti odstranit, nadále zůstává mnoho oblastí, které GFŘ nekomentuje nebo na ně nedává jasné odpovědi. Doporučujeme proto detailně prověřit sazby DPH u vašich plnění, abyste se vyhnuli případnému riziku nesprávně stanovené daňové povinnosti.

RÁDI VÁM PORADÍME!

Kontakt

Ing. Michael Pleva
Befehle des Menübands überspringen
Zum Hauptinhalt wechseln
Deutschland Weltweit Search Menu