Webové stránky Rödl & Partner používají technické soubory cookie a technologii sledování (tracking) bez použití souborů cookie pro účely vedení anonymních statistik o návštěvnosti. Tyto technologie nám umožňují vylepšovat naše webové stránky a kvalitu uživatelského prostředí. Máte právo odmítnout používání těchto technologií pro statistické účely. Více informací naleznete ZDE.



Změna ve zdanění cen z reklamních soutěží a slosování

PrintMailRate-it
Mezi změny, které od roku 2024 přináší ozdravný balíček, patří také změny ve zdanění cen z reklamních soutěží a slosování. 

Martina Šotníková
Rödl & Partner Praha

V současné době jsou ceny z reklamních soutěží a slosování osvobozeny od daně z příjmů, pokud jejich hodnota nepřevyšuje 10 000 Kč. Přesahuje-li hodnota ceny částku 10 000 Kč, podléhá cena srážkové dani, a to v plné výši. Související daň ve výši 15 % je povinen srazit a odvést organizátor dané soutěže.

Novela zákona o daních z příjmů příslušné ustanovení § 4 upravující tento limit ruší. 
Nově se úprava zdanění cen z reklamních soutěží a slosování přesouvá do § 10, na základě kterého dochází ke zvýšení limitu pro osvobození ceny, a to z 10 000 Kč na 50 000 Kč. Tento limit se stejně jako doposud posuzuje samostatně pro každou výhru.
 
Výhry v hodnotě nad 50 000 Kč podléhají srážkové dani ve výši 15 %, kterou je nadále povinen srazit a odvést organizátor soutěže.

Pokud vaše společnost organizuje pro své zákazníky reklamní soutěže a slosování, rozhodně nezapomeňte tuto změnu zohlednit.

Kontakt

Ing. Martina Šotníková

RÁDI VÁM PORADÍME!

Befehle des Menübands überspringen
Zum Hauptinhalt wechseln
Deutschland Weltweit Search Menu