Webové stránky Rödl & Partner používají technické soubory cookie a technologii sledování (tracking) bez použití souborů cookie pro účely vedení anonymních statistik o návštěvnosti. Tyto technologie nám umožňují vylepšovat naše webové stránky a kvalitu uživatelského prostředí. Máte právo odmítnout používání těchto technologií pro statistické účely. Více informací naleznete ZDE.



Přemýšlíte (nejen) o nové ochranné známce? Využijte dotace od EU

PrintMailRate-it

​Pokud spadáte do kategorie malých a středních podniků (tedy pokud máte nejvýše 250 zaměstnanců a váš roční obrat nepřesahuje 50 milionů eur), nenechte si ujít grantový program Evropské unie, který má podnikům pomoci s ochranou práv duševního vlastnictví.


Můžete žádat o proplacení až 75 procent výše poplatků na registraci národní či evropské ochranné známky nebo průmyslového vzoru, u registrací mimo EU pak až 50 procent, maximálně však tisíc eur. 

Dále můžete čerpat dotaci ve výši až 90 procent nákladů na takzvaný IP scan. To je služba odborníka na duševní vlastnictví, který vám pomůže prozkoumat váš obchodní model a procesy a doporučí vám vhodnou strategii pro ochranu a rozvoj vašeho duševního vlastnictví. V České republice stojí IP scan 900 eur, s dotací tedy ušetříte 810 eur.
Žádosti lze podávat od 23. ledna 2023 do 8. prosince 2023. Doporučujeme s žádostí neotálet, neboť prostředky se brzy pro velký zájem vyčerpají.

RÁDI VÁM PORADÍME!

Kontakt

Mgr. Lenka Hanková
Befehle des Menübands überspringen
Zum Hauptinhalt wechseln
Deutschland Weltweit Search Menu