Webové stránky Rödl & Partner používají technické soubory cookie a technologii sledování (tracking) bez použití souborů cookie pro účely vedení anonymních statistik o návštěvnosti. Tyto technologie nám umožňují vylepšovat naše webové stránky a kvalitu uživatelského prostředí. Máte právo odmítnout používání těchto technologií pro statistické účely. Více informací naleznete ZDE.



Novelizace pokynu GFŘ k prominutí pokuty za nepodání kontrolního hlášení

PrintMailRate-it

​Generální finanční ředitelství aktualizovalo pokyn č. GFŘ-D-29 k prominutí pokut za nepodání kontrolního hlášení. Jedná se již o devátou novelizaci tohoto pokynu.


Nejzásadnější novinkou v rámci posuzování rozsahu prominutí pokuty za nepodání kontrolního hlášení je oprávnění správce daně při rozhodování zohlednit také povahu, intenzitu či jiné okolnosti takzvaného zdrojového jednání, tedy jednání, které vznik pokuty vyvolalo a o jejíž prominutí je žádáno. Zdrojové jednání typicky představuje zneužití práva, vědomá účast na daňovém podvodu či zastřené daňové jednání.

To prakticky znamená, že pokud správce usoudí, že povaha, intenzita či jiné okolnosti zdrojového jednání vylučují prominutí pokuty, pak správce daně rozhodnutím žádost o prominutí pokuty za nepodání kontrolního hlášení zamítne.

V případě, že vám finanční úřad uložil pokutu za nepodání kontrolního hlášení, neváhejte se na nás obrátit s dotazem na možnost jejího prominutí. Rádi váš případ posoudíme.

RÁDI VÁM PORADÍME!

Kontakt

Mgr. Jakub Šotník

Mgr. Michal Gola, LL.M.
Befehle des Menübands überspringen
Zum Hauptinhalt wechseln
Deutschland Weltweit Search Menu