Webové stránky Rödl & Partner používají technické soubory cookie a technologii sledování (tracking) bez použití souborů cookie pro účely vedení anonymních statistik o návštěvnosti. Tyto technologie nám umožňují vylepšovat naše webové stránky a kvalitu uživatelského prostředí. Máte právo odmítnout používání těchto technologií pro statistické účely. Více informací naleznete ZDE.



Finanční správa zjednodušuje přihlášení pro zahraniční fyzické osoby do DIS+

PrintMailRate-it

​Na začátku tohoto roku došlo k vypnutí původních Daňových informačních schránek a od tohoto data zůstaly v provozu pouze Daňové informační schránky plus (DIS+). 


DIS+ však byly v praxi dostupné pouze českým občanům, neboť pro zřízení DIS+ bylo potřeba danou osobu předně spárovat s údaji uvedenými v registru obyvatel ČR. Zde potom narážely zahraniční osoby, neboť při zřizování jejich DIS+ nebylo z povahy věci možné provést úspěšné spárování právě se zmiňovaným registrem obyvatel.

Finanční správa ovšem nově umožní zahraničním osobám, které budou mít zřízenou datovou schránku nebo zaručenou identitu (NIA), si zřídit rovněž DIS+, a to pomocí speciálního elektronického formuláře. Jedná se tak o pozitivní zprávu pro všechny zahraniční osoby, které chtějí mít své české daňové povinnosti pod kontrolou, a současně i pro české společnosti, jejichž jednatelem (statutárním orgánem) je právě zahraniční osoba.  

Se zřizováním DIS+ máme pak bohaté zkušenosti. V případě zájmu se proto na nás neváhejte obrátit, přičemž naši experti vám mohou asistovat jak při zřizování DIS+, tak i například při zřizování datové schránky v zahraničí. A pokud chcete mít skutečně komplexní přehled o všech vašich českých daňových povinnostech, rádi vám zajistíme i pravidelný monitoring vaší DIS+.

Kontakt

Mgr. Michal Gola, LL.M.

RÁDI VÁM PORADÍME!

Befehle des Menübands überspringen
Zum Hauptinhalt wechseln
Deutschland Weltweit Search Menu