Webové stránky Rödl & Partner používají technické soubory cookie a technologii sledování (tracking) bez použití souborů cookie pro účely vedení anonymních statistik o návštěvnosti. Tyto technologie nám umožňují vylepšovat naše webové stránky a kvalitu uživatelského prostředí. Máte právo odmítnout používání těchto technologií pro statistické účely. Více informací naleznete ZDE.



Informace GFŘ k sazbě DPH na kontaktní čočky od 1. ledna 2022

PrintMailRate-it
Z důvodu nejasností spojených s uplatňováním sazby daně z přidané hodnoty na kontaktní čočky od 1. ledna 2022 vydalo Generální finanční ředitelství informaci, která si klade za cíl sjednocení tohoto postupu. 

Podle novelizovaných znění přílohy č. 3 k zákonu o veřejném zdravotním pojištění,  která se věnuje kategorizaci zdravotnických prostředků předepisovaných na poukaz, a přílohy č. 3 zákona o DPH, která uvádí seznam zboží podléhajícího první snížené sazbě daně, nelze kontaktní čočky řadit do úhradové skupiny v tabulce č. 1 oddílu C této přílohy. Navzdory tomu je však možné na kontaktní čočky, v souladu se Společným celním sazebníkem Evropské unie i přílohou č. 3 zákona o DPH, uplatnit sníženou sazbu DPH v případě, že se jedná o zdravotnický prostředek podle právního předpisu upravujícího zdravotnické prostředky.


RÁDI VÁM PORADÍME!

Kontakt

Ing. Klára Sauerová

Ing. Monika Páblová
Befehle des Menübands überspringen
Zum Hauptinhalt wechseln
Deutschland Weltweit Search Menu