Webové stránky Rödl & Partner používají technické soubory cookie a technologii sledování (tracking) bez použití souborů cookie pro účely vedení anonymních statistik o návštěvnosti. Tyto technologie nám umožňují vylepšovat naše webové stránky a kvalitu uživatelského prostředí. Máte právo odmítnout používání těchto technologií pro statistické účely. Více informací naleznete ZDE.



Rozhodnutí o prominutí DPH z energií bude přezkoumáno

PrintMailRate-it

​Ministr financí nařídil přezkum rozhodnutí o prominutí DPH za dodání elektřiny a plynu v listopadu a prosinci 2021, které vydala bývalá ministryně financí Alena Schillerová. 


Přezkum se zaměří na prověřování, zda lze výrazný nárůst cen energií ke konci loňského roku objektivně považovat za mimořádnou událost, která by odůvodňovala vydání generálního pardonu. Daňová správa k tomu na svých webových stránkách uvedla, že zahájení přezkumného řízení nemá žádný vliv na práva a povinnosti plátců DPH dotčených tímto generálním pardonem, tedy že samotné zahájení přezkumu nezakládá v tuto chvíli povinnost cokoliv zpětně doplácet. Přesto je na místě sledovat, s jakými účinky bude rozhodnutí o přezkumu vydáno. Pokud budou účinky rozhodnutí o přezkumu působit zpětně, mohou vznikat spory o případném doplacení prominuté DPH.

RÁDI VÁM PORADÍME!

KONTAKT

​Mgr. Jakub Šotník
Befehle des Menübands überspringen
Zum Hauptinhalt wechseln
Deutschland Weltweit Search Menu